Cittaslow Nordic Network

Cittaslow Nordic Nettverk hadde arbeidsmøte 3.mars i Cittaslow Levanger.  Dei ni medlemmene i det nordiske Cittaslow nettverket er kommunane Svendborg og Mariagerfjord frå Danmark, Djuppavogur frå Island, Kristinestad frå Finland, Falkjøping frå Sverige og Eidskog, Levanger, Sokndal og Ulvik frå Noreg- som er leiar for nettverket og sekretariat fram til årsmøte i mai.

I samband med møte fekk vi oppleve og delta på den årlege Marsimartnan som er ei årleg bymarknad og fest utan like i Levanger. Nettverket var spesielt invitert av Cittaslowrådet ved ordførar Robert Svarva og leiar av rådet Atle Busch. Nettverket fekk smake på det gode liv i Levanger.

Cittaslow Levanger er kjent som trehusbyen. Dei har særs god kompetanse og erfaring i resturering av bygg og gamle handverkstradisjoner. Levanger og dei omkringliggjande kommunene ligg i Innherred- som er sagt å være Norges største matfat. Lokal produksjon og foredling står høgt i regionen. Det klarte dei å bevise!

Det Nordiske Rådet, Cittaslowrådet i Levanger og formannskapet besøkte bl.a. den økologiske garden til familien Støre på Støre Gard. Her har dei spesialisert seg i økologisk drift, mjølkeproduksjon og aktivt dyrking av nye korn og belgfruktsorter. Dei har ei helhetleg tilnærming og omtanke for folk og fe, mat og miljø.

I tillegg til besøk hjå Håkon Fiskvik på Munkeby Herberge som tilbyr overnatting og særdeles god mat til gjennomreisande pilgrimer på veg til Nidaros. Munkebyosten produseres rett ved siden av og er et produkt av møtet mellom norsk mjølk og tradisjonell kunnskap hos cisterciensermunkene i Munkeby Mariakloster.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s